martes, 2 de junio de 2015

Vestim els Gegants Moros

Un esdeveniment molt nostre és quan arriba el moment de vestir els gegants, un acte  que cap sitgetà es vol perdre abans de donar inici a les festes.  Està clar que ens encanten els nostres gegants: els Cubanitos, els de la Vila i els Moros; els cuidem i els arreglem per sortir al carrer a celebrar la Festa Major de St. Bartomeu, Sta. Tecla i el Corpus.

L'any passat, els de l'Agrupació de Balls Populars de Sitges em van obrir les portes del Palau del Rei Moro per poder fer un reportatge pels amics del Visit Sitges. Vaig tenir l'honor d'assistir als preparatius més íntims del gegant i la geganta moros. Un acte que s'ha convertit en tota una festa i això queda palès en el munt de gent que s'apropa al carrer d'En Bosch per veure l'espectacle de vestir els Gegants Moros. Aquí us deixo una petita selecció de l'acte.

         >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> * <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Un evento muy de Sitges es cuando llega el momento de vestir a los gigantes, un acto que nadie quiere perderse antes de dar inicio a las fiestas. Está claro que nos encantan nuestros gigantes: los Cubanitos, los de la Vila y los Moros; los cuidamos y los arreglamos para salir a la calle a celebrar la Fiesta Mayor de St. Bartolomé, Sta. Tecla y el Corpus.

El año pasado, los de la "Agrupació de Balls Populars de Sitges" me abrieron las puertas del Palacio del Rey Moro para poder hacer un reportaje para los amigos de Visit Sitges. Tuve el honor de asistir a los preparativos más íntimos de la pareja de gigantes moros. Un acto que se ha convertido en toda una fiesta y esto queda patente en el montón de gente que se acerca a la calle d'En Bosch para ver el espectáculo de "Vestim els Gegants Moros". Aquí os dejo una pequeña selección del acto.


2 comentarios:

  1. Un reportatge magnífic i molt contents d'haver-te tingut a l'equip de Visit Sitges!!

    ResponderEliminar
  2. Gràcies Visit Sitges! Vaig posant al blog grans moments viscuts amb vosaltres ;)

    ResponderEliminar